All orders are delivered within 2-4 work days | Free shipping on all orders above 1500 SEK

0
0 Newhouse.se
 

ABOUT NEWHOUSE

Newhouse rötter rör sig tillbaka till slutet av 40-talet då Jarl Häller köper Lenbergs skjortfabrik i Sveriges textila hjärta Borås. Svensk textilindustri står på sin höjd, och i Borås går fabrikerna varma. 

 

1954

1954 bildades Jarl Häller AB och man utökade sortimentet med byxor, kjolar och klänningar. 

 

1961

Kontor och tillverkning flyttar till Bryggaregatan i Borås där huvudkontoret fortfarande ligger.1986

Newhouse historia som varumärke tar sin början i Sundbyberg där ägarna av postorderföretaget Stockhause bestämmer sig för att starta ett kvalitetsmärke för dam. Märket heter inledningsvis Newhause, men får snart sin brittiska stavning. 1992 blir Newhouse en del av Jarl Häller AB och flyttar från Stockholm till Borås. 

 

1991

Newhouse öppnar sin första butik på NK Stockholm, och senare samma höst öppnas ytterligare en butik på NK Göteborg. Newhouse har idag 16 egna butiker runt om i Sverige och finns hos ett hundratal återförsäljare i Norden. 

 

2016

Newhouse fyller 30 år i år! Kom och fira med oss!  

 

” Vi värnar om kvalitet, både när det handlar om våra produkter och de förhållanden under vilka våra plagg tillverkas.” 

 

De flesta symaskiner i Borås tystnade för många år sedan, men på Newhouse designavdelning lever sömnadssalen vidare i form av ett litet skrädderi. Vi har en av Sveriges duktigaste mönsterkonstruktörer hos oss och en skicklig sömmerska som konstruerar och syr prover på våra konfektionerade plagg. Därmed har vi en ovärderlig möjlighet att lägga omsorg i tillskärning och passform. Vi tar fram våra plagg i samarbete med leverantörer med vilka vi har långvariga och goda relationer. På så vis kan vi värna om kvalitet, både när det handlar om våra produkter och de förhållanden under vilka våra plagg tillverkas.