Free shipping above 1500 sek | Delivery 2-4 days

0
0 Newhouse.se
 

Detta är Newhouse

Det kan handla om en detalj. En klassisk knapp, en vackert skuren kapprygg eller en konstfullt knuten scarf. Eller så startar det med ett vackert tyg – en mönstrad sidenvara eller en vacker tweedruta ifrån Storbritannien. Ur det textila materialet, de väl valda detaljerna och idéen om en klassisk garderob för alla tillfällen skapas Newhouse kollektioner. Vi älskar och söker efter det som är äkta, naturligt och tidlöst. Newhouse är sportigt, feminint- och självklart. Vår ambition är att skapa älsklingsplagg som varar länge och blir vackrare med åren.

Vår ambition är att skapa älsklingsplagg som varar länge och blir vackrare med åren.

Stommen i varumärket är och förblir ikoniska plagg så som trenchcoaten, chinosen, clubkavajen, paletån och Kennedyklänningen, klassiker som överlever i alla tider och som vi uppdaterar till en kontemporär look. Vi lånar gärna ifrån mannens garderob, men adderar femininitet i form av färgval, lätta tyger och mönster. Det perfekta Newhouseplagget håller för användning säsong efter säsong och kan kombineras i oändlighet. Vi väljer stil framför snabba trender och kvalitet framför det hastigt förgängliga. Och framför allt är vi väldigt stolta över vårt arv i traditionellt skrädderi och textilt kunnande.

Bild från sömnadsatelje.

Om Newhouse

Newhouse rötter rör sig tillbaka till slutet av 40-talet då Jarl Häller köper Lenbergs skjortfabrik i Sveriges textila hjärta Borås. Svensk textilindustri står på sin höjd, och i Borås går fabrikerna varma.

1954

1954 bildades Jarl Häller AB och man utökade sortimentet med byxor, kjolar och klänningar.

1961

Kontor och tillverkning flyttar till Bryggaregatan i Borås där huvudkontoret fortfarande ligger. Newhouse historia som varumärke tar sin början i Sundbyberg där ägarna av postorderföretaget Stockhause bestämmer sig för att starta ett kvalitetsmärke för dam. Märket heter inledningsvis Newhause, men får snart sin brittiska stavning. 1992 blir Newhouse en del av Jarl Häller AB och flyttar från Stockholm till Borås.

1991

Newhouse öppnar sin första butik på NK Stockholm, och senare samma höst öppnas ytterligare en butik på NK Göteborg. Newhouse har idag 14 egna butiker runt om i Sverige samt en webshop, och finns hos ett hundratal återförsäljare i Norden.

De flesta symaskiner i Borås tystnade för många år sedan, men på Newhouse designavdelning lever sömnadssalen vidare i form av ett litet skrädderi. Vi har en av Sveriges duktigaste mönsterkonstruktörer hos oss och en skicklig sömmerska som konstruerar och syr prover på våra konfektionerade plagg. Därmed har vi en ovärderlig möjlighet att lägga omsorg i tillskärning och passform. Vi tar fram våra plagg i samarbete med leverantörer med vilka vi har långvariga och goda relationer. På så vis kan vi värna om kvalitet, både när det handlar om våra produkter och de förhållanden under vilka våra plagg tillverkas.

Bild från sömnadsatelje.

Slow Fashion

I tider då fler och fler kunder vill handla medvetet utifrån miljö och etiska aspekter är vi glada över att kunna leverera plagg som i många fall är producerade i Europa, gjorda utav tyger och med tillbehör ifrån den europeiska marknaden. På så vis hjälper vi till att hålla det svenska och europeiska textilarvet levande.

Våra plagg håller länge, både i kvalitet och stil. Vi kallar detta för Slow Fashion.

Vi värdesätter långvariga relationer med våra leverantörer, för deras, så väl som för vår egen skull. Vi kan ge våra samarbetspartners en stabilitet i deras verksamhet, och de kan i sin  tur ge oss en jämn och god kvalitet på våra produkter. Våra klassiska plagg håller länge, både i kvalitet och stil. Vi kallar detta för slow fashion, där konsumenten gör långsiktiga investeringar framför att handla snabb och billig trend. På sikt tjänar både plånbok och miljö, så väl som det egna samvetet, på detta förhållningssätt.